Ny låner

“Jeg tror, at vi burde læse den slags bøger, som sårer og gennemborer os. En bog bør være hakken til vores indre frosne sø.”
- Franz Kafka

Ny låner

Du kan blive låner på Norddjurs Biblioteker ved personlig henvendelse på et af vores biblioteker, eller også kan du oprette dig her på hjemmesiden med dit MitID.

Billede af hånd, der holder lånerkort
Lånerkort

Ny låner

Icon Description

Du kan blive låner på Norddjurs Biblioteker ved personlig henvendelse på et af vores biblioteker eller oprette dig her på hjemmesiden med dit MitID.

Voksen

Her kan du oprette dig som bruger ved Norddjurs Biblioteker.
For at oprette dig skal du bruge dit MitID, og du skal være fyldt 18 år. Du skal også godkende at have læst og accepteret Norddjurs Bibliotekers reglement og takster.

Du kan selvfølgelig stadig oprette dig som bruger ved personlig henvendelse.
Opret dig som bruger her.
 

Specielt for børn

Alle børn og unge under 18 kan blive meldt ind som lånere på biblioteket og få et lånerkort. Det kræver blot, at du som forælder udfylder en blanket, hvor du skriver under på, at du samtykker og er ansvarlig for dit barns lån.

Du kan printe den ud herunder og udfylde den, inden du kommer på biblioteket eller få en, når du melder dit barn ind.

Husk at medbringe barnets sundhedskort som legitimation.
Klik her for indmedelsesblanket børn.
 

Firmaer og institutioner (kun institutioner for voksne)
For at få et institutionslånerkort skal firmaer og institutioner (kun for voksne) aflevere en indmeldelsesblanket på et af Norddjurs Biblioteker.

Klik her for indmeldelsesblanket firmaer og institutioner.

APP & SMS Service

Icon Description

Hent Biblioteket app’en til din smartphone eller tablet. Her kan du søge, reservere og blive inspireret og app’en hjælper dig med at huske, hvornår du skal aflevere dine materialer.

Hvad kan du med app'en?
Biblioteket app’en har et moderne og brugervenligt design, og funktionerne er fleksible og intuitive i brug. Med Biblioteket app’en har du altid dit bibliotek lige ved hånden. Søg, reservér, bliv inspireret, login og se din lånerstatus. Hvis du endnu ikke er oprettet som bruger af biblioteket, så kan du også klare det på Biblioteket app’en.

Bliv inspireret!
Biblioteket app’en er spækket med inspiration og formidling. Du kan finde en masse hylder med inspiration som eksempelvis Danske debutanter fra eReolen, Store romaner, Poesi udgivet i 2017, Børnenes univers, For de 9-14 årige - sjove bøger og meget mere.

Søg på tværs af alt!
Du kan søge på tværs af fysiske og digitale materialer, så finder du ikke bogen i fysisk form, kan det være, at du kan få den som e-bog eller lydbog. Med ét klik hopper du over i eReolen app - så bliver det ikke nemmere.

Hent den i APP Store eller Google Play
Når du henter app’en i app store eller google play skal du vælge Norddjurs Kommune og så er du i gang. Login er den samme pinkode, som du bruger via vores hjemmeside.

Glemte du at aflevere?
Fremover sørger Biblioteket app’en for, at minde dig om, at dit materiale snart skal afleveres. Med beskeder fra Biblioteket app’en bliver du hele tiden holdt opdateret om at et materiale snart skal afleveres, og du får også besked, når et reserveret materiale ligger klar til afhentning på biblioteket.

Norddjurs Biblioteker tilbyder en sms-service, hvor du kan få besked når et materiale er klar til afhentning, en afleveringspåmindelse og hvis lånetiden er overskredet. Husk at oplyse dit mobilnummer i ekspeditionen, hvis du ønsker at modtage denne service.

Hvis du er tilmeldt bibliotekets sms-service, får du i dag tilsendt:

en sms, når et reserveret materiale er klar til afhentning.
en sms med en afleveringspåmindelse 3 dage før udlånstiden udløber.
en sms med en hjemkaldelse, når lånetiden er overskredet med 14 dage.

Det er gratis at modtage disse beskeder.

Hvordan bliver jeg tilmeldt sms-service?
Du kan tilmelde dig sms-service ved at kontakte Norddjurs Biblioteker eller logge dig ind her på hjemmesiden og oplyse dit mobilnummer.
Gå ind under 'Min konto' i øverste højre hjørne og tryk på 'Redigér brugerprofil' i menuen i venstre side. 
Skriv nummeret, du vil have besked på, i 'SMS' feltet og klik på "Gem".